Urakoitsijasta asiantuntijaksi

Yrittäjänä olen nähnyt lähes koko yritystoiminnan kirjon. Työntekijästä osakkaaksi, ja osakkaasta ja yrittäjäksi. Yrityksestä luopumisen, ja uuden perustamisen. Viimeiset vuodet ovat vaikuttaneet myös omaan yritystoimintaani, ja 2021 lopulla tulikin aika tehdä päätös tulevaisuudesta ja priorisoida. Luovuin työntekijöistä, luovun turvaurakoinnista ja keskityn vahvasti asiantuntijarooliin tuoden osaamiseni turvallisuusalan toimijoiden sekä loppuasiakkaiden käyttöön. Lähes 16 vuotta turvatekniikan myyntiä, suunnittelua, asennusta, projektointia ja ylläpitoa tuovat vahvan osaamispohjan jonka olen päättänyt jakaa asiantuntijapalveluideni kautta asiakkailleni. Olen toteuttanut urallani yritysten suojausta pienistä kioskeista ydinvoimaloihin ja kaikkea siltä väliltä.

Jo 10 vuoden ajan olen keskittänyt osaamistani ja oppimista entistä enemmän siihen, miten turva- ja valvontatekniikkaa voidaan hyödyntää ja yhdistää yrityksen muuta toimintaa tukevaksi. Ajatus siitä, että esim kameravalvontaa käytettäisiin vain jälkikäteen asioiden selvittämiseen on vanha ja pölyyntynyt. ”Tekoäly” eli älykkäät algoritmit mahdollistavat huimasti enemmän kuin aiemmin, ja perinteisenkin tekniikan toimintoja yhdistelemällä voidaan luoda huomattavasti laadukkaampi proaktiivinen järjestelmä joka tuottaa Sinun liiketoimintaa tukevaa dataa.

Laatu on itselleni ollut aina tärkeä kriteeri järjestelmähankinnoissa, ja erityisesti niitä myydessä. Halvalla ei saa hyvää, mutta edullisesti voi saada. Laadukkaankin järjestelmän voi pilata huonolla asennuksella ja varsinkin huonolla ylläpidolla. Tietoturva ja erityisesti henkilötietojen käsittely on asia, jonka merkitystä ja vakavuutta ei vielä Suomalaisessa yrityskentässä ymmärretä. Ja aion omalta osaltani pyrkiä näitä edistämään ja opettamaan kuulijoilleni asioita, joilla saadaan paras vastine rahalle oikeanlaisten valintojen kautta.

Tulen julkaisemaan jatkossa blogien, podcastien ja videoiden muodossa monipuolisesti yritysturvallisuuteen, tietoturvaan, turvatekniikan asentamiseen ja kokonaisuuksien hallintaan liittyviä artikkeleita. Tulet kuulemaan ja näkemään kuinka alan asiantuntijoiden, eri valmistajien ja muiden yritysturvallisuuteen liittyvien tahojen kanssa käymme rentoa mutta asiaan keskittyvää keskustelua tuoden niitä pieniä tiedonhippuja Sinulle, jotta Sinun yrityksesi osaa ostaa, myydä ja asentaa elektronista turvallisuutta.

Pysy kuulolla, ja laita sivut sekä sosiaalisen median kanavat seurantaan.

Facebook
Instagram
Linkedin